Je recherche ma famille paternelle en Pologne. Je ne parle pas le polonais. J'ai créé mon arbre généalgique avec My Heritage. Je voudrais y apporter plus de précisions mais je suis incapable de traduire les réponses que je reçois de personnes portant le même nom de famille que moi.
Voici ce que j'ai déjà reçu :
WITAM SERDECZNIE...
CIESZE SIE BARDZO , ZE PANI DO MNIE NAPISALA.PRZEPRASZAM , ZE TERAZ DOPIERO ODPISUJE,ALE MIALAM RODZINNE PROBLEMY.JA JESZ´CZE TAK DALEKO NIE DOSZLAM W MOIM DRZEWIE RODZINNYM.MOJ DZIADEKZE STRONY MOJEGO OJCA MIAL NA IMMIE JOZEF,WIEM TEZ ,ZE MIAL RODZENSTWO KTORE PO DRUGIEJ WOJNIE SWIATOWEJ WYJECHALO DO NIEMIEC .JA OSOBISCIE NIE MAM Z NIMI KONTAKTU PONIEWAZ NIE WIEM KOGO SZUKAC.MOJ OJCIEC NIE ZYJE OD 15-STU LAT.BARDZO BYM SIE CIESZYLA GDYBYSMY BYLY RODZINA . JA ZE SWOJEJ STRONY BEDE DALE SZUKALA RODZENSTWA MOJEGO DZIATKA.POZDRAWIAM BARDZO SERDECZNIE I MAM NADZIEJE ,ZE BEDZIEMY W KONTAKCIE.dozobaczenia
Nazywam się Justyna Plewa z domu Imańska - córka Edmunda Imańskiego, piszę z profilu córki Julii. Tworząc drzewo genealogiczne w programie Family Tree Builder okazało się że część moich krewnych zawarta jest w Pani drzewku. Jeżeli jest to możliwe i nie jest zbyt osobiste to pragnęłabym aby wyjaśnić powiązanie rodzinne naszych krewnych. Podaję swój e-mail: justynaplewa78@o2.pl i proszę o kontakt.
Pozdrawiam Justyna Plewa.
D'avance je vous remercie si quelqu'un peut m'aider dans ma recherche.